Alegerea gardului este una dintre cele mai importante decizii de luat atunci cand ne gandim la securitatea proprietatii noastre. Daca si tu te intrebi pentru ce tip de gard sa optezi pentru imprejmuirea curtii tale, dar nu stii ce sa alegi, citeste in randurile urmatoare recomandarile noastre.
Gard din fier forjat
Gardul din fier forjat poate fi considerat un element de design elegant si sofisticat pentru orice proprietate, insa beneficiile sale se extind cu mult dincolo de estetica. Deseori, observam asemenea garduri in jurul scolilor, cladirilor guvernamentale si caselor din cartierele rezidentiale – si cu un motiv intemeiat.
Gardurile din fier forjat sunt foarte rezistente, ofera siguranta si intimitate, fiind aproape imposibil de doborat. Totodata, sunt durabile (dureaza cateva zeci de ani daca sunt bine intretinute), sunt eco-friendly si necesita ingrijire minima.
Gard din aluminiu
Gardurile din aluminiu se remarca prin faptul ca nu sunt corozive si sunt extrem de durabile. Totodata, nu sunt inflamabile, necesita intretinere redusa (nu au nevoie de revopsire la fiecare cativa ani) si nu pot fi infestate cu daunatori. Aluminiul, in general, nu este susceptibil la rugina si nu se deterioreaza la apa. In plus, gardurile facute din acest material sunt foarte usor de curatat, necesitand doar o clatire rapida cu un furtun, apa calda si sapun.
In cele din urma, trebuie mentionat faptul ca gardurile din aluminiu au un pret relativ mic. Pretul variaza in functie de grosimea aluminiului, finisaj si personalizare.
Gard din lemn
Gardurile din lemn raman populare si in ziua de azi, avand o sumedenie de avantaje fata de celelalte tipuri de garduri. In primul rand, un gard din lemn este probabil mai putin costisitor decat un gard din fier forjat, de exemplu. Apoi, gardul din lemn exceleaza in estetica. Deseori, gardurile din lemn se transforma in adevarate opere de arta, mai ales daca mesterul care le construieste are talent in acest domeniu. De mentionat, de asemenea, ca lemnul prezinta rezistenta pe termen lung, in special daca este bine tratat.
Cu toate acestea, lemnul necesita revopsire o data la cativa ani pentru a fi protejat impotriva daunelor. De asemenea, lemnul poate fi destul de fragil la actiunile extreme ale mediului. Acesta trebuie tratat pentru ignifugare si hidrofugare, in asa fel incat sa devina cat mai rezistent in fata incendiilor, ciupercilor si umezelii.