Daca te-ai gandit la felul in care iti doresti sa arate gardul care va ingradi locuinta ta, stilul pe care vrei sa il aiba si cum sa arate, iti prezint mai jos cateva detalii pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand te decizi sa cumperi gardul ideal pentru locuinta.
Gardul este, poate, ultima etapa in constructia casei si de cele mai multe ori se intampla sa nu ii acorzi o atentie sporita tocmai pentru ca ti se pare ceva mai putin important si solutiile sunt mereu la indemana, iar cand te vezi in situatia limita in care chiar trebuie sa iei decizia finala, ramai blocat.
Mai jos iti voi prezenta mai multe tipuri de gard care sunt folosite in constructii si care ofera casei o alta vedere si o noua perspectiva.
Atunci cand esti pus in situatia de a alege un gard pentru locuinta ta trebuie sa tii cont de trei elemente majore care vor influenta aspectul si designul gardului ales: intimitate, siguranta si design. Importanta acestor trei mari elemente variaza in functie de nevoile fiecaruia.
Unii oameni considera ca locuinta in care locuiesc le ofera deja securitatea de care au nevoie, iar un gard nu le poate oferi securitate in plus, pe cand altii considera ca amenajarea gradinii este mai importanta decat intimitatea, astfel i-au decizia de a alege un gard care sa lase curtea la vedere. Sunt mai multe tipuri de oameni pentru ca doar fiecare este diferit. O parte considera ca siguranta si increderea sunt cele mai importante, tocmai de aceea factorii care ii influenteaza in alegerea unui gard sunt rezistenta si inaltimea acestuia.
Indiferent de categoria in care te integrezi, exista solutii pentru fiecare in parte, astfel incat sa te simti tot timpul confortabil si placut acasa.
Tipurile de gard care exista
Acum ca ai stabilit deja criteriile de selectie a gardului, este momentul sa afli ce tipuri de gard ai la dispozitie. Asadar, tipurile de gard care exista sunt urmatoarele: gardul din lemn, gardul din beton, gardul din panouri forjate, gardul din tabla, gardul din caramida, gardul din piatra, gardul viu.
Vom discuta despre trei dintre tipurile de gard mentionate mai sus:
Gardul din lemn
Gardul realizat din acest material pare a fi mai prietenoasa cu omul. Fiind un material natural, lemnul ofera o senzatie de confort impecabila.
Gardul din lemn poate fi folosit pentru a da casei un aspect rustic, desi exista o multime de solutii estetice si pentru locuintele moderne. In functie de preferinte, scandurile pot fi situate la distante egale sau lipite intre ele.
Pentru un plus de siguranta poti opta pentru clasicile scanduri verticale, ascutite in varf.
Pentru fabricarea gardurilor sunt folosite de obicei urmatoarele materiale de lemn: brad, molid, pin, mesteacan, stejar sau salcam.
Gardul din beton
Folosit de mai bine de un secol in constructii, betonul ramane cea mai moderna solutie in ceea ce priveste tipul de gard ales. Stabilitatea, rezistenta la intemperii, uzura in timp sunt calitati ce il recomanda. Exista mai multe tipuri de gard din beton: gard turnat direct din beton, gard din panouri de beton prefabricate, gard din boltari de beton
Gardul din fier forjat
Este o varianta durabila si foarte placuta din punct de vedere estetic, pe care o poti personaliza si de care te poti bucura intreaga viata. Fierul forjat nu necesita o ingrijire atenta, este excelent din punct de vedere estetic, ofera o siguranta maxima si face fata cu brio factorilor externi.